Proprietate Imobiliara și Urbanism

Avocaţi specializați:

Serviciile noastre acoperă și vastul domeniu al proprietății imobiliare, în care clienții noștri întâmpină probleme de o diversitate și complexitate ridicate. Sprijinul nostru în această materie constă, printre altele, în consilierea referitoare la potențialele riscuri asociate tranzacțiilor imobiliare, verificarea și studierea conținutului cărții funciare și analiza regimului juridic concret al imobilelor. În acest sens efectuăm inclusiv demersuri extrajudiciare la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară în vederea îndreptării unor erori materiale, notării unor acte sau fapte în legătură cu un imobil și, când este cazul, în vederea intabulării imobilelor.

În același timp, ne preocupăm și de multiplele probleme, pornind de la revendicarea unor imobile ocupate abuziv și ajungând până la litigii punctuale, legate, spre exemplu, de accesul imobilelor la calea publică. Expertiza avocaților specializați acoperă o paletă vastă de domenii specifice, vizând dobândirea drepturilor reale prin uzucapiune, litigiile legate de regimul dezmembrămintele dreptului de proprietate privată (e.g. uzufruct, servitute, superficie), sau inconvenientele anormale de vecinătate.

Oferim consultanță și asistență și în materia retrocedării imobilelor preluate de Statul Român în mod abuziv, precum și în legătură cu imobile care fac obiectul legilor de fond funciar. În funcție de stadiul concret al procedurii, efectuăm demersuri pe lângă autoritățile competente (Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor etc.), iar atunci când se impune, propunem formularea unor contestații împotriva deciziilor emise de aceste autorități.

Nu în ultimul rând, experiența noastră profesională ne recomandă pentru oferirea unor soluții în materia exproprierilor în scop de interes public, în vederea ocrotirii dreptului de proprietate privată prin obținerea despăgubirilor pentru imobilele afectate unui scop de interes public.