Concurență Neloială și Practici Anticoncurențiale

Avocaţi specializați:

Asigurăm asistarea/ reprezentarea clienților noștri atât în cadrul demersurilor menite a preveni derularea în viitor a variilor forme de concurență neloială (e.g. redactăm/ negociem acorduri de confidențialitate, acorduri de neconcurență sau clauze specifice de reglementare a derulării viitoare a activităților economice concurente în cazuri precum înstrăinarea fondurilor de comerț sau a societăților).

De asemenea, punem la dispoziția clienților noștri servicii de reprezentare/ asistare atât în procedurile de mediere/ conciliere pentru aplanarea situațiilor litigioase generate de concurența neloială, cât și în fața instanțelor de drept comun, respectiv a instanțelor arbitrale, pentru tranșarea litigiilor cu acest specific.

Nu în ultimul rând, asigurăm asistarea și reprezentarea unităților economice pe parcursul derulării anchetelor inițiate de Consiliul Concurenței (inclusiv cu ocazia audierilor organizate de Consiliu) pentru verificarea unor presupuse practici anticoncurențiale, precum împărțirea pieței relevante, fixarea prețurilor de revânzare ori alte înțelegeri – verticale sau orizontale – care au ca scop sau ca efect dezechilibrarea mediului concurențial pe piața unui anumit tip de produse. Totodată, în măsura aplicării unor sancțiuni nelegale, asigurăm reprezentarea clienților noștri în procedura judiciară de contestare a amenzilor aplicate de Consiliul Concurenței.